Zatvoren privatni starački dom Kamenravović, radili bez dozvole
Foto: Ilustracija

Zatvoren privatni starački dom Kamenravović, radili bez dozvole

Rješenjem Inspekcije za socijalnu i dječiju zaštitu zabranjen je rad privatnom staračkom domu Kamenarović u Škaljarima, vlasništvo Anđele Kamenarović.

U toj ustanovi, koja se nalazi u privatnoj kući, smještena su 22 korisnika. Oni moraju napustiti dom do 29. marta.

Tim povodom juče je u kotorskom Centru za socijalni rad održan sastanak sa porodicama korisnika.

Generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječiju zaštitu Goran Kuševija kazao je za Pobjedu da su tokom razgovora sa rodbinom korisnika saznali da ih vlasnica doma nije obavijestila da je inspekcija naložila zatvaranje i ostavila rok da isele korisnike.

On napominje da su srodnici korisnika doma pokazali interesovanje da se rok prolongira.

"Rok za iseljenje je 29. mart, do kada bi trebalo da svi korisnici budu preuzeti. U narednim danima ćemo pratiti da li je to realizovano i postupati u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, kako ministarstvo tako i inspekcija za socijalnu i dječiju zaštitu”, poručio je Kuševija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.