Niš: Proglašen tehnološkim viškom pa se posle tri godine vratio na posao, na konju!
Miodrag Stanković Uča

Niš: Proglašen tehnološkim viškom pa se posle tri godine vratio na posao, na konju!

Prije tri godine, u njegovoj 61. i posle 36 godina staža, proglašen je tehnološkim viškom u niškom Čairu. Prije dva dana, kako je i obećao, na posao se vratio, na bijelom konju.

Konjem se vratio na posao, jer posle tri godine bez posla nema novca da dođe drugačije, kaže akter događaja Miodrag Stanković Uča.

Inače, supruga i on su ostali bez posla, a imaju petoro djece.

"Nije to inat...a povratak konjem Amigom svakako ima neku svoju poruku".

Stanković kaže da su neke kolege bile oduševljene kad je došao, a neki, poput direktora, da baš i nijesu.

529563konjnis1ls

Foto: Kurir.rs/M.S.

"Ja sam čovjek od riječi. Rekao sam da ću se vratiti na bijelom konju, jer je toliko bilo jasno da je protivzakonito to što je bilo urađeno sa mnom da je na prvom ročištu sudija preporučila da se izmirimo i složio sam se. Međutim, nije se to desilo".

Kako kaže, posle prve presude, nije očekivao žalbu, a firma traži sad od njega da vrati 5.000 eura koje je dobio kao otpremninu da bi oni njemu isplatili ono što su naložili osnovni i apelacioni sud.

konjnis2ff

Foto: Kurir.rs/M.S.

"Vratio sam se na posao, ali degradiran. Dobio sam produžetak mobinga. Direktor zove mog pretpostavljenog osam puta dnevno da provjeri gdje sam, da nisam otišao sa posla tri minuta ranije..ali ja sam stari borac".

Dodaje da će primati platu "makar i simboličnu" i da će morati da ga obeštete.

Izvor: B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.