Venecuela: Ambasador Njemačke proglašen
Daniel Kriener

Venecuela: Ambasador Njemačke proglašen "nepoželjnom osobom"

Ministar vanjskih poslova Venecuele Jorge Areaza je izjavio da je ambasador Njemačke u Karakasu Daniel Kriener proglašen "nepoželjnom osobom" zbog miješanja njegove zemlje u unutrašnje poslove Venecuele,

Areaza je putem Tvitera poručio da je ambasadoru Njemačke Krieneru dato 48 sati da napusti zemlju, javlja Anadolija.

Njemački ambasador je inače prvi evropski diplomata koji će biti protjeran iz Venecuele usljed eskalacije tenzija u toj zemlji.

Venecuela je pogođena protestima od 10. januara, kada je predsjednik Nikolas Maduro položio zakletvu za drugi mandat nakon izbora koje je opozicija bojkotirala. 

Napetost se dodatno povećala kada se opozicioni lider Huan Gvaido 23. januara proglasio za vršioca dužnosti predsjednika, što su podržale SAD i mnoge evropske i latinoameričke države. Rusija, Turska, Kina, Iran, Bolivija i Meksiko podržavaju Madura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.