Iran upozorio SAD da ne diraju tankere koji prenose naftu: Nećemo započeti sukobe, ali imamo odgovor na provoakcije
Ilustracija

Venecuela poslala oružanu pratnju u slučaju agresije

Iran upozorio SAD da ne diraju tankere koji prenose naftu: Nećemo započeti sukobe, ali imamo odgovor na provoakcije

Predsjednik Irana Hasan Rohani upozorio je danas SAD da ne prave probleme iranskim tankerima koji nose naftu Venecueli pošto je Karakas najavio da će brodovi imati oružanu pratnju.

Rohani je rekao da su SAD stvorile "neprihvatljive uslove" u različitim djelovima svijeta, ali da Iran nipošto neće biti taj koji će započeti sukob, prenosi Beta.

"Ako naši tankeri u Karipskom moru ili bilo gdje u svijetu budu imali probleme koje su izazvali Amerikanci, i oni će se suočiti s problemima. Nadamo se da Amerikanci neće napraviti grešku", kazao je Rohani.

Pet iranskih tankera je trenutno na moru i očekuje se da narednih dana počnu da stižu u Venecuelu.

Gorivo koje nose treba da ublaži velike nestašice u Venecueli koje su dovele do višednevnih redova na benzinskim pumpama, čak i u Karakasu.

Venecuela je u srijedu saopštila da će njeni vojni avioni i brodovi pratiti tankere u slučaju bilo kakve američke agresije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.