Zemljotres magnitude 5,2 pogodio Iran

Zemljotres magnitude 5,2 pogodio Iran

Zemljotres jačine 5,2 stepeni Rihterove skale pogodio je jutros provinciju Horasan na sjeveroistoku Irana, saopštio je tamošnji seizmološki centar.

Potres se dogodio u 8.32 ujutro po lokalnom vremenu na dubini od šest kilometara, u blizini grada Gušan.

Zemljotres je pogodio nekoliko oblasti provincije uključujući glavni grad Mašhad. Za sada nema izvještaja o mogućim žrtvama i materijalnoj šteti.

Iranski Crveni polumjesec saopštio je da su spasilački timovi u pripravnosti.

Američki institut za geofiziku saopštio je sa svoje strane da je zemljotres bio magnitude 5,1 na dubini od dva kilometra.

Iran je podložan skoro svakodnevnim potresima jer se nalazi između nekoliko tektonskih ploča.

 

Izvor: Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.