Evo pet korisnih trikova koje su primjenjivale naše bake
Foto: Ilustracija

Aspirin će spriječiti da vaše ruže istrule

Evo pet korisnih trikova koje su primjenjivale naše bake

Neki savjeti naših baka ipak bi trebali da se prenose i dalje sa koljena na koljeno jer mogu da nam pomognu.

Ovo su samo neki od trikova kojima su se naše bake koristile kada nijesu imale sredstva kojima mi raspolažemo.

OČISTITE ZAGORjELI TIGANj SLANOM VODOM

Iako se često dešava da vam nešto zagori, tiganj ili šerpa mogu opet da blistaju uz pomoć slane vode. Prokuvajte slanu vodu u posudi koju želite da očistite oko 20 minuta i biće opet čista.

PRODUŽITE VIJEK LAKU ZA NOKTE UZ POMOĆ ACETONA

Bake su uvijek ekonomične. One nikada ne bacaju osušene lakove dok im ne dodaju malo acetona i tek kada ih tako potroše onda ih bacaju u smeće.lak1

DODAJTE SO ZA SAVRŠENO SKUVANA JAJA

Bake znaju kako da skuvaju savršena jaja jer u vodu dodaju malo soli dok se jaja kuvaju.

KADA DIJETE UČI DA PIŠE, VEŽITE MU GUMICU ZA TEGLE OKO RUKE

Iako zvuči zastarjelo i neobično, ovaj trik može da vam bude od velike pomoći kada učite dijete kako da pravilno drži olovku. Prvo stavite gumicu djetetu oko zgloba, dajte mu olovku i prebacite gumicu preko trećine olovke. Tako će ona ostati na mjestu sve vrijeme.

ASPIRIN SPRIJEČAVA TRULjENjE RUŽA

Aspirin ne samo da pomaže kod bolova i glavobolje, već ga možete staviti u vazu sa vodom kako bi vam ruže bile duže vrijeme sviježe i lijepe.

Izvor: Telegraf.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.