Neda Arnerić stabilno, ali i dalje u teškom stanju
Neda Arnerić

Pronađena na podu u svom stanu

Neda Arnerić stabilno, ali i dalje u teškom stanju

Poznata glumica Neda Arnerić primljena je sinoć na Vojnomedicinsku akademiju u teškom stanju i na intenzivnom je liječenju. Prema pisanju medija, glumicu je na podu njenog stana našao brat, koji je tamo otišao pošto mu ona prethodno nije odgovarala telefonske pozive.

Glumica je nedavno doživjela porodičnu tragediju, pošto joj je sredinom decembra preminuo suprug, šezdesetpetogodišnji doktor Milorad Mešterović, poznati maksilofacijalni hirurg, koji je izgubio bitku sa teškom bolešću.

Javnost je za to saznala u januaru, budući da je Neda Arnerić željela da to ostane u najbližem krugu prijatelja. Medijima je tada potvrdila da je ostala bez voljenog supruga:

"Istina je. Moj suprug je preminuo. Tuga koju osjećam je neopisiva."

Njihova ljubavna priča dostojna je filmskog sceanrija, čega se filmska diva rado prisjećala u intervjuima:

"Bio je to 1981. godine. Moj muž došao da pogleda predstavu 'Mušica' u pozorišu 'Dvorište'. Nakon predstave smo otišli na večeru, posle koje smo se zbližili i počeli da živimo zajedno, posle samo nekoliko dana. Imala sam sreću. Prije toga sam isprobavala svašta, jer ne treba se vezati za neke ljude koje znamo iz škole. Imam mnogo prijateljica koje su se udale za svoje momke iz škole i sve što su imale u životu je taj jedan muškarac", pričala je Neda Arnerić.

U maju 2016. godine, glumica se povrijedila prilikom pada sa terase svog stana na trećem spratu, kada je pala na limeni krov prizemnog lokala i zadobila teške tjelesne povrede.

Tom prilikom je povrijedila kičmu, zadobivši prelom petog vratnog pršljena, prvog lumbalnog i dvanaestog grudnog pršljena, zbog čega je bila hospitalizovana na Kliničkom centru Srbije. Od posljedica pada se relativno brzo oporavila.

Neda Arnerić je rođena 15. jula 1953. godine u Knjaževcu. Sa 13 godina je snimila svoj prvi film "San", u režiji Puriše Đorđevića, čime je postala prva dječja filmska zvijezda u bivšoj Jugoslaviji.

Sa 15 godina je upisala Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Od 1969. do 1974. godine živjela je i radila u inostranstvu i u Jugoslaviji, i u tom periodu snimila čak 15 filmova. Od 1974. godine živi u Beogradu. Radila je u svim bivšim jugoslovenskim republikama.

U dosadašnjoj karijeri snimila je preko 110 filmova i odigrala preko 40 uloga u pozorištu. Njene najpoznatije uloge ostvarene su u filmovima "Višnja na Tašmajdanu", "Užička republika", "Ko to tamo peva", "Varljivo leto", "Tri karte za Holivud", "Nataša" i TV serijama "Otpisani", "Grlom u jagode", "Priče iz radionice", "Policajac sa Petlovog brda". 

Dobitnica je brojnih nagrada za svoje filmske i pozorišne uloge, među kojima se ističu Zlatna i Srebrna arena, Filmskog festivala u Puli, "Carica Teodora" na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu i nagrada "Pavle Vuisić", koja se glumcu dodjeljuje za životno djelo.

Izvor: B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.