Kim stigao u Hanoj, putevi zatvoreni, raspoređena vojska i policija (VIDEO)
Foto:Tanjug/AP

Kim stigao u Hanoj, putevi zatvoreni, raspoređena vojska i policija (VIDEO)

Limuzina sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una ušla je u prijestonicu Vijetnama, Hanoj, gdje će se održati sastanak Kim - Tramp.

To će biti drugi susret sjevernokorejskog lidera i američkog predsednika, osam mjeseci nakon njihovog prvog samita, ocijenjenog kao istorijski.

Putevi su zbog Kim Džong Una danas zatvoreni, od granice s Kinom sve do Hanoja, u dužini od oko 170 kilometara, a vojnici i policija su se smjenjivali oko hotela "Melia" gdje Kim treba da odsjedne, prenijela je agencija AP.

Ogroman broj građana i predstavnika medija stajali su iza barikada u nadi da će ugledati lidere Sjeverne Koreje.

Japanska televizija TBS prikazala je lidera Sjeverne Koreje koji je napravio "cigaret pauzu" u zoru na željezničkoj stanici Naning u Kini, nakon čega je nastavio put u Hanoj.

Kim je stigao u Vijetnam posle skoro 70-časovnog putovanja vozom, put Hanoja krenuo je još 23.februara vozom, a vrlo često je viđan sa cigaretom u ruci.

Sjevernokorejski lider doputovao je s grupom saradnika, uključujući njegovu mlađu sestru.

Lider Sjeverne Koreje doputovao je svojim specijalnim zeleno-žutim oklopnim vozom do stanice Dong Dang, na kinesko-vijetnamskoj granici i potom je do Hanoja nastavio put crnom limuzinom marke "mercedes".

Sjevernokorejski zvaničnici, koji su ranije otputovali u Vijetnam, uključujući i njegovog visokog zvaničnika za odnose sa SAD Kim Hjok Čola, okupili su se na željezničkoj stanici da dočekaju Kima.

Na stanici Dong Dang, dočekali su ga i vijetnamski vojnici koji su Kima pozdravili na crvenom tepihu ispod velikih sjevernokorejskih i vijetnamskih zastava.

kimTan201922685536790

Foto:Tanjug/AP

Gomila svijeta okupila se na putu u blizini stanice iako je bilo hladno i kišno jutro, navodi američka agencija.

Kim se rukovao s vijetnamskim zvaničnicima i pozdravio mahanjem okupljene ljude, a potom je ušao u limuzinu, okruženu sa oko desetak tjelohranitelja koji su trčali dok su se kola kretala.

 

Tjelohranitelji su, takođe, trčali oko limuzine i prošlog juna na samitu sa Trampom u Singapuru kao i tokom Kimovog susreta sa južnokorejskim predsjednikom Mun Džae-inom.

Donald Tramp će stići danas popodne po lokalnom vremenu čuvenim avionom američkih predsjednika.

Agencije

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.