Marković o pozivu Veseljija da se
Han i Marković, foto:AA

Marković o pozivu Veseljija da se "okupe protiv Srbije": Neprihvatljivo(VIDEO)

Evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han i premijer Crne Gore Duško Marković reagovali su danas na poziv predsjednika Skupštine Kosova Kadrija Veseljija na "okupljanje Crne Gore i Sjeverne Makedonije protiv Srbije".

Komesar Han je pozvao zemlje regije da jedna drugoj ne otežavaju evropske aspiracije, dok je Duško Marković takve navode nazvao besmislenim.

Predsjednik parlamenta Kosova Kadri Veselji kazao je juče da se nada da više nema potrebe za ratom na Kosovu, ali je pozvao Sjevernu Makedoniju i Crnu Goru, sada članice NATO-a, da se svi "okupe protiv Srbije". 

Han, koji boravi u posjeti Crnoj Gori, rekao je danas tokom susreta sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem da prvi put čuje takvu izjavu. 

On je podsjetio na više puta dato obećanje država Zapadnog Balkana da jedna drugoj ne otežavaju evropske aspiracije već da se međusobno podržavaju na tom putu. 

Premijer Crne Gore Duško Marković kazao je da je za njega takav poziv neprihvatljiv. 

„Crna Gora nije nikada bila u savezu protiv nekoga, pa ni protiv Srbije. Ne razumijem takvu poruku. Ona ne može biti prihvaćena u Crnoj Gori i sa stanovišta Crne Gore je besmislena”, naglasio je Marković. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.