Protesti prerastaju u političke, spoljni faktori igraju veliku ulogu
Boris Raonić

Raonić smatra

Protesti prerastaju u političke, spoljni faktori igraju veliku ulogu

Direktor Građanske alijanse Boris Raonić ocijenio je da će rezultati protesta zavisiti od političkih zahtjeva i koordinacije djelovanja organizatora protesta i same opozicije, kao i dokaza koje iznosi Duško Knežević.

"Jer ovi protesti definitivno prerastaju u političke sa par ekselans političkim zahtjevima", kazao je Raonić Pobjedi.

Prema njegovim riječima, od toga koliko će opozicija i organizatori biti jedinstveni u daljoj koordinaciji i planiranju će i zavisiti koliki će domet sami protesti imati.

"Naravno, spoljni faktori ovdje igraju veliku ulogu, a to su komunikacija organizatora sa međunarodnom zajednicom i ponašanje vlasti. Potez premijera vezano za skandal u Baru je u tom smislu oduzeo dio kiseonika protestima, ali imajući u vidu iskustvo sa DF protestima i nebrojeno mnogo arogantnih poteza, ne bi me začudilo da određene strukture u vlasti svojim činjenjem ojačaju motive za proteste. Ishodište prije svega zavisi od dokaza koje plasira Duško Knežević, jer samo po sebi ne mogu trajati beskonačno",rekao je on.

Programski direktor Građanske alijanse Boris Raonić ocijenio je u izjavi za Pobjedu da su se lideri Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta Ura Aleksa Bečić i Dritan Abazović potpuno razišli u političkom djelovanju i da njihov nekadašni savez nema zajedničku strategiju niti zajednički djeluje.

"Koalicija za 21. vijek je postojala na lokalnim izborima, a poslije toga par zajedničkih aktivnosti, ali je svako nastavio svojim putem",kazao je Raonić u izjavi za Pobjedu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.