Emilijano Sala umro od povreda glave i trupa
Foto: Beta

Izvještaj patologa

Emilijano Sala umro od povreda glave i trupa

Fudbaler Emilijano Sala umro je od povreda glave i trupa, kada se njegov avion srušio u Lamanš, prenijeli su britanski mediji.

U izvještaju patologa navodi se da je Sala proglašen mrtvim 7. februara, a da je identifikovan prema otiscima prstiju.

Istraga o uzroku pada aviona mogla bi da traje između šest mjeseci i godinu dana.

Tijelo argentinskog fudbalera izvučeno je 7. februara iz olupine aviona koji se srušio 21. januara leteći iznad Lamanša, na putu iz Nanta u Kardif. 

Tijelo pilota još nije pronađeno. Zvanična potraga za nestalima obustavljena je tri dana od nestanka aviona, a porodica Emilijana Sale je zahvaljujući donacijama uspjela da započne privatnu potragu.

B92/Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.