Istanbul: Nakon 18 sati ispod ruševina izvučena petogodišnja djevojčica (FOTO/VIDEO)
Foto:Anadolija

Rušenje šestospratnice

Istanbul: Nakon 18 sati ispod ruševina izvučena petogodišnja djevojčica (FOTO/VIDEO)

Petogodišnja djevojčica Hava Tekgoz provela je 18 sati zarobljena ispod ruševina zgrade koja se juče u poslijepodnevnim satima urušila u istanbulskoj četvrti Kartal, javlja Anadolija.

Guverner Istanbula Ali Jerlikaja potvrdio je kako su spasioci iz Uprave za katastrofe i urgentna stanja pri Vladi Turske (AFAD) uspjeli uspostaviti kontakt s petogodišnjom Havom Tekgoz, koja je ispod ruševina provela 18 sati. Rekao je kako je djevojčica potom spašena i prebačena u bolnicu. 

2019020723479696141420407Web

Spašena djevojčica, foto:AA

Jerlikaja je novinarima kazao kako traganje za ljudima ispod ruševina traje već nešto više od 18 sati.

Snimak sa nadzorne kamere trenutka u kojem se urušila zgrada:
 


 

 

Prema njegovim riječima, po dosadašnjim saznanjima povrijeđeno je 12 osoba, među kojima su tri u kritičnom stanju. Povrijeđene osobe su smještene u bolnicu gdje im se ukazuje pomoć. 

"U urušavanju zgrade smrtno su stradale tri osobe. Utvrđeni su identiteti sve tri osobe. Radi sigurnosti evakuisano je sedam okolnih zgrada", kazao je JerlikaJa. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.