Sudu u Istanbulu predata optužnica za ubistvo Jovana Vukotića
Ubistvo Vukotića u Istanbulu iz temelja protreslo podzemlje u Crnoj Gori i šire

Sudu u Istanbulu predata optužnica za ubistvo Jovana Vukotića

Tužilaštvo u Istanbulu završilo je istragu povodom ubistva Jovana Vukotića, a optužnica na 91 stranici predata je sudu, prenose turski mediji.

Kako pišu turski mediji, okrivljeno je 16 osoba, među kojima su Radoje Živković i Milan Vujotić, a stavlja im se na teret da su osnovali kriminalnu organizaciju, bili njeni članovi, pomagali u ubistvu i  falsifikovali isprave.

Pojavili su se i detalji optužnice, a navedeno je da je ubistvo nastavak obračuna klanova iz Crne Gore.

Mediji prenose da su članovi kriminalne organizacije radili po upustvu Radoja Zvicera na lociranju Vukotića, kao i da su uspjeli da ga pronađu u Istanbulu.

U optužnici se navodi da je nakon nekog vremena mafijaška grupa u Turskoj imala za cilj da organizuje napad na Vukotića koristeći svoju moć i resurse koje su imali na raspolaganju.

Dalje se navodi da su kontaktirali i kriminalnu organizaciju koju je predvodio Binali Camgoz. 

Kako prenosi "Sabah", okrivljenima Radoju Živkoviću, Milanu Vujotiću i Zdravku Perunoviću ponovo je zatraženo produženje zatvorske kazne zbog falsifikovanja službene isprave uz obrazloženje da su koristili lažne lične karte i pasoše. 

Mediji podsjećaju i da se ubistvo dogodilo u okrugu Šišli u Istanbulu 8. septembra u 19.30 sati. On je na dan incidenta sa suprugom i djetetom krenuo u tržni centar u Bešiktašu u vozilu kojim je upravljao njegov turski vozač.

Dvojica napadača na motociklima otvorili su vatru na automobil kojim je upravljao vozač Jovana Vukotića i ubili Vukotića, a potom pobjegli. Ispostavilo se da je Jovana Vukotića, koji je ubijen na očigled supruge, tražio Interpol.

Policija Istanbulske bezbjednosno-obaveštajne filijale, Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i Uprava za javnu bezbjednost pokrenuli su detaljnu istragu. 

Utvrđeno je da je Jovan Vukotić, koji je ubijen, uhvaćen u Antaliji 2018. godine, deportovan iz Turske i poslat u svoju zemlju, ponovo se vratio sa lažnim ispravama nakon što je u zatvoru proveo 18 meseci. Prema istragama, Jovan Vukotić, koji se ilegalno vratio u Istanbul 2021. godine nakon puštanja na slobodu, počeo je da živi u Istanbulu sa lažnom boravišnom dozvolom koja sadrži podatke o identitetu stranog državljanina po imenu Predrag Popović, koji živi u Istanbulu i ima prebivalištem dozvolu i njegovu fotografiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.