Budva se približava cilju da sezona traje cijele godine: Manje kioska, više gostiju
Budva

Prvi turisti stižu već idućeg meseca iz raznih zemalja Evrope

Budva se približava cilju da sezona traje cijele godine: Manje kioska, više gostiju

Dok su na hercegnovskoj rivijeri mimozin cvijet i fešte u čast tog praznika okupili goste iz regiona, a skijališta na Žabljaku i Kolašinu vrve od ljubitelja skijanja, u crnogorskoj turističkoj prijestonici se uveliko pripremaju za ljetnju sezonu. Prvi turisti stižu već idućeg mjeseca iz raznih zemalja Evrope, i svi u Budvi su posvećeni tome da ih što bolje dočekaju.

U toku su zajedničke aktivnosti Turističke organizacije, Opštine i njenih javnih preduzeća, Crnogorskog turističkog udruženja, hotelijera i drugih za što bolji doček prvih turističkih lasti. Cilj je da Budva i njena rivijera u što boljem svijetlu dočekaju start sezone. Izvjesne su novine, a jedna od glavnih je bolja komunalna infrastruktura. Ono na čemu se najviše radilo jeste uređenje šetališta duž rivijere. Takođe, goste će dočekati mnogo manje kioska sa brzom hranom i drugom robom koji su godinama stvarali vašarište i bili nelojalna konkurencija drugim trgovcima.

- Rješenje protiv sive ekonomije, koja je zlo turizma, tražili smo odavno i izgleda da se u tome uspijeva. Nije u pitanju čistka svega uz more što ima privremeni karakter, već samo onih objekata koji zaista smetaju, služe za brzu zaradu koja se mahom ne oporezuje, zbog čega su štete bile višestruke i ogromne - kaže Žarko Radulović, predsjednik CTU za Novosti.

Radulović ističe da se Budva približava poodavno proklamovanom cilju da sezona traje cijele godine. Posle januarskih, posebno novogodišnjih događaja koji su okupili na desetine hiljada ljudi, pauza do početka ljetnje sezone je veoma kratka. Samo mjesec dana, koji domaćini koriste da poprave sve ono što je lane uočeno da ne valja.

Pored bitnog smanjenja broja privremenih objekata, tu su komunalna higijena, eliminisanje buke, kako u starom budvanskom gradu, tako i oko hotela i uz same plaže.

Lani je znatno poboljšano prijavljivanje turista i naplata boravišne takse i taj trend će biti nastavljen.

- Ove sezone ćemo biti još spremniji, a očekujemo rekord. Lani sam ga najavio i bio u pravu, što su potvrdile brojke kada su u pitanju broj posjetilaca i ostvarena noćenja - kaže Radulović.

Izvor: Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.