Vučić pisao Trampu: Problem Kosova i Metohije veliki teret za srpski narod
Aleksandar Vučić, Donald Tramp

Pozvao ga da posjeti Srbiju

Vučić pisao Trampu: Problem Kosova i Metohije veliki teret za srpski narod

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas pismo predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu, u kome je zahvalio Trampu na podršci naporima Srbije za očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Kako je saopšteno iz Predsjedništva Srbije, Vučić je Trampu napisao da je predsjednik SAD "ljubaznim" pismom još jednom istakao spremnost SAD da pomognu u dijalogu Beograda i Prištine, kako bi se našlo rješenje za vjekovni problem Кosova i Metohije.

"Vjerujte, poštovani predsjedniče, da nikom nije više stalo do rješenja do mojoj zemlji, jer je problem Кosova i Metohije teško breme, prije svega, za Srbiju i srpski narod. Posvećeni smo dijalogu i pristupamo mu hrabro i realno, razmišljajući o budućnosti svih nas na Zapadnom Balkanu. Ispunili smo i sve naše obaveze iz Briselskog sporazuma", naveo je Vučić,  prenosi Anadolija.

Međutim, ocjenio je Vučić, Srbija ne može da riješi taj težak problem sama, bez obzira na volju i vjeru, te podsjetio da je Srbija spremna za nastavak dijaloga čim se ukinu takse na proizvode iz Srbije.

"Želim ovim pismom da još jednom istaknem i svoju čvrstu opredjeljenost da zajedničkim snagama obogaćujemo odnose naših dviju zemalja. Ponosan sam što se moja zemlja u dva svjetska rata borila na strani prava i pravde i što smo bili saveznici. Prošle godine smo obilježili vijek od kada se srpska zastava vijorila nad Bijelom kućom, u čast hrabrosti Srbije i žrtava koje je podnijela u Prvom svjetskom ratu", dodao je predsjednik Srbije u pismu.

Vučić je uputio poziv Trampu da posjeti Srbiju, kao prvi američki predsjednik posle, "bezmalo, četrdeset godina".

"Uz srdačne pozdrave, primite, ekselencijo, najbolje želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje američkih građana, kao i izraze mog dubokog uvažavanja“, navodi se u pismu predsjednika Vučića upućenog predsjedniku Donaldu Trampu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.