Pada kosovska Vlada tokom ove nedjelje?
Ramuš Haradinaj

Haradinaj smatra da je taj scenario realan

Pada kosovska Vlada tokom ove nedjelje?

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da ne isključuje mogućnost da već tokom ove nedjelje padne vlada na čijem se čelu nalazi.

Taj scenario je realan, objasnio je Haradinaj, jer bi iz vlade mogla da se povuče Demokratska partija Kosova, koju predvodi predsjednik skupštine Kadri Veselji.

Haradinaj je za portal "syri.net" rekao da se ne boji izbora do kojih bi u tom slučaju došlo, i dodao da njegov koalicioni partner Veselji "može da preduzme korake kako bi otišao iz vlade".

"Ne bojim se izbora, iako bi oni mogli da se dese vrlo brzo", rekao je Haradinaj. 

Portal podsjeća da se Veselji ranije juče založio da se takse na robu iz Srbije i Bosni Hercegovine suspenduju na 120 dana, dok s druge strane, Haradinaj insistira na tome da se taksa ne ukine sve dok Srbija ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.