Formirana radna grupa za suzbijanje sive ekonomije u drumskom saobraćaju
Foto: MSP

Radiće na izmjenama i dopunama Zakona

Formirana radna grupa za suzbijanje sive ekonomije u drumskom saobraćaju

U cilju realizacije zaključaka koje je donijela Vlada Crne Gore na sjednici 27. decembra 2018. godine, a na osnovu Infromacije o analizi stanja u djelatnosti auto taksi prevoza putnika, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković formirao je radnu grupu koja će raditi na izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju.

Iz Ministarstva pomorstva i saobraćaja su kazali da će radna grupa koja će raditi na izmjenama i dopunama zakona o prevozu u drumskom saobraćaju imati za osnovni cilj smanjenje uticaja sive ekonomije u toj oblasti.

"Radna grupa, u sastavu, na čelu sa generalnim direktorom Direktorata za drumski saobraćaj Daliborom Miloševićem, predstavnicima ministarstva, Privredne komore Crne Gore, Strukovnog sindikata taksista Crne Gore – Unija slobodnih sindikata i auto taksi prevoznika, počela je danas sa radom na izmjenama i dopunama ovog zakona, nakon čega će raditi i na izmjenama podzakonskih akata koji su značajni za ovu oblast", naveli su iz MSP-a.

Dodajući da je osnovni cilj izmjene Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju i podzakonskih akata jeste iznalaženje novih rješenja koja će u najvećoj mjeri uticati na smanjenje sive ekonomije u oblasti javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju.

"Ono što je izvjesno kao jedna od novina u ovim zakonskim rješenjima jeste uvođenje usluge Limo servisa (Rentacar sa šoferom), što će biti prepoznato kao poseban oblik prevoza i kao takav do sada nije postojao. Nadzor nad ovom vrstom  prevoza vršiće ministarstvo saobraćaja i pomorstva", zaključili su iz MSP-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.