U Bijelom Polju audicija za takmičenje „Crna Gora u ritmu Evrope“
Foto: Opština BP

Najveće dječije muzičko tamičenje u zemlji

U Bijelom Polju audicija za takmičenje „Crna Gora u ritmu Evrope“

Opština Bijelo Polje je potpisom ugovora prihvatila učešće u projektu „Crna Gora u ritmu Evrope“ koji se realizuje na teritoriji cijele Crne Gore i koji okuplja više od 20 gradova i opština, ambasada Evrope, Izraela i Australije.

Djeca iz opštine Bijelo Polje nastupiće na jeziku jedne od zemalja Evrope, Australije ili Izraela koja će biti dodijeljena od strane organizatiora u nastojanju da svojoj opštini donesu prestižnu pobjedu na takmičenju „Crna Gora u ritmu Evrope“. 

Kako su kazali iz Opštine Bijelo Polje, audicija će se održati 4 februara u 11:00 sati u velikoj sali Centra za kulturu. Djecu bira organizator koja dalje imaju šestomjesečne pripreme uz pomoć profesora produkcije programa„Crna Gora u ritmu Evrope“ .

Odabrana djeca imaće priliku da svoj talenat za pjevanje i ples, tokom šestomjesečnih priprema, unaprijede uz pomoć profesora produkcije programa “Crna Gora u ritmu Evrope”, kao i da se na samom finalnom takmičenju koje će biti održano u maju/junu 2019. godine u opštini Tivat koja je odnijela pobjedu u sezoni koja je za nama.

Koordinator za ovu manifestaciju ispred Opštine Bijelo Polje je Saida Čikić sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu.

Navodi se da je Čikić na nedavno održanom sastanku sa direktorima škola i Predsjednikom Opštine pozvala sve škole i relevantne činioce na realizaciju ovog projekta ističući obavezu, odgovornost i privilegiju da se učenici u što većem broju odazovu kako bi izdvojili talentovanu djecu koja će predstavljati našu opštinu.

"Zadovoljstvo je istaći da će djeca iz naše kao i iz ostalih opština dobiti svog ambasadora i na jeziku te države će se predstaviti na nacionalnoj televiziji. Djeci će se omogućiti besplatna obuka u trajanju od pet mjeseci, a imaćemo i posjetu delegacije odabrane ambasade na čelu sa ambasadorom koji će se predstaviti na jeziku te zemlje", istakla je Čikić.

“Crna Gora u ritmu Evrope” je najveće dječije muzičko tamičenje u zemlji, namijenjeno djeci osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, talentovanoj za pjevanje i ples, podržavaju ambasade Evrope u Crnoj Gori.

Na audiciju se mogu prijaviti djeca uzrasta od petog razreda osnovne škole zaključno sa četvrtim razredom srednje škole. Nagrada za djecu pobjednike je putovanje u jednu od zemalja koje podržavaju ovo takmičenje, a za opštinu čija će djeca pobijediti benefit je finalni televizijski prenos iz te opštine i organizacija novih projektnih aktivnosti.

Kako je saopšteno, spisak djece koja će pristupiti audiciji, s naznakom da li pjevaju ili plešu, potrebno je dostaviti opštinskom/gradskom koordinatoru (može i emailom: [email protected]) najkasnije dva dana prije audicije, kako bi isti bio proslijeđen produkciji programa “Crna Gora u ritmu Evrope”, dok će škole o terminu i mjestu održavanja audicije obavijestiti opštinski/gradski koordinator.

Djeca će imati priliku da se druže sa vršnjacima iz cijele Crne Gore, koji predstavljaju svoje opštine i gradove. Pobjednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija i gledalaca koji glasaju putem SMS-a, a samo finale manifestacije biće emitovano u direktnom prenosu na televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

"Upravo, iz tog razloga potrebno je da škole selektuju najkvalitetniju djecu za audiciju, kako bi od najboljih, produkcija programa “Crna Gora u ritmu Evrope” odabrala najbolje koji će braniti boje opštine Bijelo Polje i jedne ambasade koja im bude dodijeljena od strane organizatora takmičenja", zakljućili su iz Opštine Bijelo Polje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.