Pacoli: Kosovo ne može da odbije zahtjev SAD-a za ukidanje taksi
Behdžet Pacoli

Pacoli: Kosovo ne može da odbije zahtjev SAD-a za ukidanje taksi

Ministar inostranih poslova Kosova Behdžet Pacoli izjavio je danas da Kosovo ne može da odbije zahtjev Sjedinjenih Američkih Država za ukidanje takse na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Komentarišući zahtiev SAD da se suspenduju takse, Pacoli je za RTK rekao da će o tome razgovarati sa premijerom Kosova Ramušom Haradinajem koji je i danas ponovio da nema ukidanja bez dobijanja garancija da će dijalog Kosova i Srbije biti završen obostranim priznanjem.

Pacoli je ocijenio da je rad kosovske diplomatije otežan zbog nedostatka jedinstva najviših državnih zvaničnika i da suprotni stavovi predsjednika i premijera o dijalogu sa Srbijom stvaraju nejasnoće.

Prema njemu u dijalogu sa Srbijom, Kosovo može da pristane na "neke kompromise koji se mogu dogoditi u okviru demarkacije sa Srbijom".

Pacoli je izrazio nadu da će se i opozicija pridružiti pregovaračkom timu Kosova.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.