Kampanja u Turskoj: Bicikl za djecu čiji su roditelji prestali da puše
Foto: AA

Kampanja u Turskoj: Bicikl za djecu čiji su roditelji prestali da puše

U gradu Kilisu u Turskoj pokrenuta je nesvakidašnja kampanja tako što su djeca, čiji su roditelji prestali da puše, na poklon dobila bicikl

Turska opština Kilis je uručila bicikle za 500 djece, nakon što je bar jedan njihov roditelj prestao da puši, javlja Anadolija.

Svečana ceremonija dodjele bicikala održana je na lokalnom stadionu gdje se okupio veliki broj djece i njihovih roditelja.

2019011523443117340759176Web

Foto: AA

Cilj ove nesvakidašnje kampanje, koja se održava pod nazivom "15 hiljada bicikala za 15 hiljada domova", jeste da se motiviše što veći broj građana da prestanu s pušenjem.

Gradonačelnik Kilisa Hasan Kara je prilikom dodjele bicikala prisutnima kazao da su do danas podijeili ukupno 11.500 bicikala.

Istakao je kako se nada da će uskoro podijeliti i preostalih 3.500 bicikala.

2019011523443117340759188Web

Foto: AA

Dodao je da je kampanja privukla ogromnu pažnju, posebno na društvenim mrežama gdje je na hiljade osoba napisalo da se radi o vrlo originalnoj i pozitivnoj ideji, predlažući da se ovakvi projekti trebaju nastaviti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.