Otadžbina je u mom srcu: Majstor za pravljenje novca iz Argentine dolazi u CG
Federikov susret sa Đukanovićem, foto: Kabinet predjsednika CG

"Veoma smo ponosni na naš identitet"

Otadžbina je u mom srcu: Majstor za pravljenje novca iz Argentine dolazi u CG

Crna Gora je moja otadžbina i učiniću sve da unaprijedim ekonomske veze Crne Gore sa Argentinom, kazao je Pobjedi jedan od najuspješnijih potomaka crnogorskih iseljenika u Latinskoj Americi Federiko Tomašević, čiji je prađed Slavomir Tomašević doselio u Argentinu još prije Velikog rata.

 Federiko će već povinom ove godine posjetiti Crnu Goru i prvo obići kuću svog prađeda u Herceg Novom.

“Mnogo je crnogorskih iseljenika u Latinskoj Americi i naša je velika potreba da se vratimo svojim korijenima i uspostavimo što snažniju vezu sa zemljom naših predaka. Nažalost, još nijesam posjetio Crnu Goru, ali ću to učiniti već tokom ove godine. Svi mi govore da je prelijepa. Jedva čekam da upoznam i moje rođake. Dio Crne Gore je u mom srcu i veoma smo ponosni na naš identitet”, kazao je Tomašević.

On je vlasnik najveće banke u tri države, u Argentini, Paragvaju i Urugvaju, koja je osnovana 1915. godine. Pored banke Puente, veoma uspješno se bavi i distribucijom nafte i gasa, proizvodnjom i izvozom hrane, investicionim fondovima, finansijskim tržištima i nekretninama, a ima i velike posjede zemlje.

Argentinsko izdanje Forbsa je prošle godine na naslovnoj strani nazvalo ovog uspješnog 41-godišnjaka majstorom za pravljenje para. Tomašević ima prestižni biznis centar u Londonu gdje često boravi.

“Ambasador Stojović mi je rekao da je kuća mog prađeda u Herceg Novom ustupljena penzionerima i da je to sada mjesto gdje oni kvalitetno provode svo je vrijeme, igraju karte, zabavljaju se i provode spokojno dokolicu”,  kazao je Tomašević.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.