Tramp zbog blokade vlade otkazao put u Davos
Donald Tramp

Tramp zbog blokade vlade otkazao put u Davos

Američki predsjednik Donald Tramp otkazao je u četvrtak učešće na ovogodišnjem Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu koji će se održati od 21. do 25. januara.

Poručio je da je odluku donio zbog djelimične paralize američke vlade, javlja Anadolija.

“Zbog nepopustljivosti demokrata kada se radi o sigurnosti na granicama i zbog važnosti sigurnosti za našu zemlju, otkazujem svoj važni put u Davos, u Švicarskoj, na Svjetski ekonomski forum", napisao je predsjednik SAD-a na Tviteru.

Tramp je u srijedu u Bijeloj kući prekinuo sastanak s demokratskim čelnicima u vezi s finansiranjem zida na meksičkoj granici i napisao na Tviteru da je sastanak održan kako bi se prekinula blokada vlade bio "potpuni gubitak vremena".

Devetnaestog dana djelimične blokade savezne vlade, uzrokovane nesporazumom oko zida, sastanak između Trampa, čelnika demokrata u Senatu Čaka Šumera i predsjednice Predstavničkog doma Nansi Pelosi i drugih čelnika završen je bez određenih rješenja.

Tramp traži da Kongres odobri 5,7 milijardi dolara za izgradnju zida na granici s Meksikom, ali demokrate koji imaju većinu u Predstavničkom domu tome se protive zbog čega su propali pregovori o finansiranju vlade.

Već više od dvije sedmice oko 800.000 zaposlenika savezne vlade ne prima platu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.