Internews pokreće projekat  “Jačanje nezavisnih medija u Evropi i Evroaziji”

Internews pokreće projekat “Jačanje nezavisnih medija u Evropi i Evroaziji”

Internews pokreće projekat koji se bavi multimedijalnom produkcijom vijesti i regionalnom razmjenom sadržaja pod nazivom “Jačanje nezavisnih medija u Evropi i Evroaziji”.

 U okviru ovog projekta, Internews Crna Gora će obezbijediti grantove i uredničku podršku nacionalnim i lokalnim medijskim partnerima za proizvodnju i razmjenu multimedijalnih vijesti iz Crne Gore i obogaćivanje sadržaja svojih web stranica kako bi bolje uključili svoju publiku. Kroz projekat će se takođe podržati produkcija i razmjena regionalnih priča, naglašavajući događaje od opšteg interesa i pitanja koja utiču na druge zemlje na Balkanu i u Evroaziji, kao i u Crnoj Gori.

Cilj projekta je da se omogući građanima da u većoj mjeri pristupaju pouzdanim informacijama o lokalnim, regionalnim i međunarodnim pitanjima od javnog značaja na Balkanu i  u Evroaziji. Projekat će takođe za cilj imati jačanje medija u Crnoj Gori i unaprjeđenje novinarskog onlajn sadržaja dostupnog crnogorskoj publici - pojasnili su iz Internewsa.

Kako je saopšteno, medijski partneri iz Crne Gore će dobiti male grantove za istraživanje, produkciju i izradu po pet tematskih paketa sadržaja o temama od nacionalnog značaja.

"Priče će biti razmijenjene sa lokalnim medijskim partnerima koji će ih prilagoditi potrebama svoje publike. Lokalni medijski partneri će dobiti grantove, uređivačku podršku, obuku o poslovnim vještinama i mentorsku podršku.Kroz projekat će se takođe podržati proizvodnja regionalnih, prekograničnih priča na teme od značaja za građane sa Balkana i iz Evroazije. Producenti sadržaja koji budu izabrani na konkursu će dobiti grantove za putovanja u druge zemlje koje su obuhvaćene projektom kako bi izvještavali o zajedničkim temama", navodi se u saopštenju.

Kao dio težnje projekta da se podstakne proizvodnja visokokvalitetnih priča od javnog interesa kojima su u fokusu obični ljudi, dva skupa pod nazivom Storytelling Inspiration Lab će okupiti novinare i IT stručnjake iz zemalja učesnica u Kijevu tokom 2019. i 2020. godine, kako bi ih upoznali sa najboljim praksama, tehnikama i alatima za produkciju zanimljivih digitalnih vijesti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.