Za godinu dana: Policajcima skoro milion eura pomoći i pozajmica od Sindikata
Ilustracija

Za godinu dana: Policajcima skoro milion eura pomoći i pozajmica od Sindikata

Rješavanje stambenih i drugih socijalno ekonomskih pitanja službenika policije jedan je od prioriteta u radu Sindikata Uprave policije, saopštio je za Dnevne novine Mladen Šuškavčević, predsjednik ove sindikalne organizacije, najavljući da će u ovoj godini intenzivno raditi na tome da se povećaju primanja zaposlenima u ovom sektoru.

Osim povećanja zarada, pojedini službenici policije ove godine zahvaljujući Sindikatu riješiće i stambena pitanja. A samo tokom prethodne godine čak 3.000 članova sindikata dobilo je 850.000 eura u vidu novčane pomoći ili pozajmice.

Sindikat Uprave policije, čije članstvo je najbrojnije među sindikalnim organizacijama, broji 4182 člana, što čini 96 odsto zaposlenih u Upravi policije i dio zaposlenih u MUP-u. Ujedno 4044 člana Sindikata su i članovi Stambenog fonda preko kojeg svi oni ostvaruju pravo na rješavanje stambenog pitanja.

Kako ističe Šuškavčević, priče da broj članova ovog sindikata godinama unazad značajno opada su netačne.

Beneficije koje članovi ove organizacije imaju su brojne, od novčanih pomoći za one koji su u teškom materijalnom stanju, pomoći prilikom liječenja zaposlenog ili člana njegove uže porodice, do novčane pomoći za rođenje djeteta, stupanja u brak, kao i u slučaju smrti člana Sindikata.

“Sredstva koja se mjesečno izdvajaju za članarinu shodno Pravilniku usmjeravaju se na dodjelu pomoći, pozajmica i drugih aktivnosti Sindikata. Od ovogodišnje članarine, koja je iznosila 550.000 eura samo za pomoć isplaćeno je preko 400.00 eura, dok je za pozajmice isplaćeno 450.000 eura. Na ovaj način obuhvaćeno je preko 3.000 naših članova, što govori da se i te kako vodi briga o potrebama svakog člana znajući njihov materijalni položaj”, istakao je Šuškavčević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.