Sindikat Uprave policije o smanjenju plata: Ministri zadali novi šamar policijskim službenicima
Ilustracija

"Poniženjima nikad kraja"

Sindikat Uprave policije o smanjenju plata: Ministri zadali novi šamar policijskim službenicima

Članovi Glavnog odbora Sindikata uprave policije Rmandić Igor i Pejović Željko saopštili su da "poniženjima policijskih službenika izgleda nema kraja".

"Taman kad se ponadaju da će makar sačuvati ove mizerne plate koje imaju ministri im tresnu novu šamarčinu i tako im pokažu da nisu vrijedni ni poštovanja ni uvažavanja. Kako drugačije tumačiti pompeznu najavu povećanja plate od 10 odsto koju su objelodanili ministri Adžić i Damjanović a onda juče primiti platu koja je opet smanjena. I da poniženje bude veće, čekalo se da se uplati plata pa tek onda da se odluka o povećanju objavi u službenom listu. Čestitamo, Vlada je našla način da uštedi. Prazna i lažna obećanja, tapšanje po ramenu i priča biće bolje više ne prolaze. Policijski službenici su dovedeni u toliko ponižavajući položaj da nema građanina Crne Gore koji se ne pita šta mi radimo i dokle smo spremni da ćutimo. Ni trenutka više, kap je prelila čašu. Dok se funkcionerima i nekim drugim službama u MUP-u plata povećava za 25 odsto i 30 odsto policijskim službenicima se velikodušno obećava povećanje DO 10 . To znači da može biti 3 odsto a može biti i 7 odsto ili 10 odsto. To nije odnos kakav policijski službenici zaslužuju od ovog društva", navode u sopštenju.

Kako navode, u cilju zaštite svojih prava policijski službenici su se samoorganizovali i prijavili protest ispred zgrade Vlade za 07. jul u 10 časova.

"Na tom skupu će biti iznešeni jasno definisani zahtjevi sa preciznim rokovima za njihovu realizaciju. Takođe, ukoliko zahtjevi ne budu ispunjeni u navedenim rokovima već su razrađeni modeli daljih aktivnosti. Pozivamo sve kolege koji su toga dana u mogućnosti da nam se pridruže. Poziv za podršku i učešće na protestu je upućen svim sindikalnim predstavnicima i Sindikatu Uprave policije i njihov odgovor očekujemo", navode u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.