Marovići mogu i dalje da raspolažu oduzetom imovinom
Svetozar Marović, arhiva

Do pravosnažnosti odluke

Marovići mogu i dalje da raspolažu oduzetom imovinom

Porodica bivšeg potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića može i dalje da raspolaže kućom koja je, kako je ocijenio Viši sud u Podgorici, stečena nezakonitim novcem, piše Dan.

Marovići su tu kuću prodali Radojici Krstoviću, ali se taj stambeni objekat u okviru finansijske istrage protiv nekadašnjeg potpredsjednika DPS-a ipak našao pod lupom istražitelja, kao i stan od 90 kvadratnih metara u Budvi.

Viši sud u Podgorici je po okončanju sudskog postupka utvrdio da nema dokaza da je stan u Budvi stečen na nezakonit način. Ipak, odlučeno je da se oduzme kuća koju su Marovići prodali Krstoviću.

Sudska odluka je donesena prije više od mjesec dana, ali još nije stavljena mjera zabrane raspolaganja imovinom za koju sud tvrdi da je stečena sredstvima pribavljenim na nezakonit način.

Kako Dan saznaje, Marovići, ili njihov prijatelj kojem su navodno prodali kuću, moći će ovim objektom da raspolažu sve do pravosnažnosti odluke.

Budući da strane u postupku imaju pravo žalbe, kao i da se postupak odlučivanja može ponoviti, nije izvjesno da će odluka biti pravosnažna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.