Novak Đoković je  najbolji sportista Evrope u 2018. godini!
Đoković

Novak Đoković je najbolji sportista Evrope u 2018. godini!

Srpski teniser Novak Đoković izabran je danas za najboljeg sportistu Evrope u 2018. godini, u izboru u kome su učestvovale 23 novinske agencije, a u organizaciji Poljske novinske agencije (PAP).

Đoković je ove godine osvojio dvije grend slem titule, Vimbldon i Ju Es open, kompletirao je Zlatni masters i vratio se na prvo mjesto ATP liste.

Srpski teniser osvojio je 145 bodova.

Drugi u izboru bio je kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić sa 132 boda. On je ove godine bio vicešampion svijeta sa državnim timom, a sa Real Madridom osvojio je Ligu šampiona. Modrić je dobio nagrade za najboljeg fudbalera u izboru Fife i Uefe, a bio je i najbolji igrač Svjetskog prvenstva u Rusiji. 

Petostruki svjetski šampion Formule 1, vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton zauzeo je treće mjesto sa 114 bodova. Hamilton je dominirao svjetskim šampionatom, ostvario je 11 pobjeda u sezoni i pomogao Mercedesu da osvoji petu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora.
 
Češka skijašica Ester Ledecka zauzela je četvrto mjesto, peti je bio francuski biatlonac Martin Furkad, a šesto mjesto zauzeo je austrijski skijaš Marsel Hiršer. 

Norveška skijašica Marit Bjergen bila je sedma, francuski fudbaler iz Atletiko Madrida Antoan Grizman zauzeo je osmo mjesto, francuski atletičar Kevin Majer bio je deveti, dok su 10. mjesto podijelili rumunska teniserka Simona Halep i poljski takmičar u ski skokovima Kamil Štoh.

Najbolje sportiste Evrope PAP bira od 1958. godine.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.