Napeto u Banjaluci: Uklonjeno auto Davora Dragičevića, napadnut policajac, privedeni poslanici
Foto:Anadolija

Napeto u Banjaluci: Uklonjeno auto Davora Dragičevića, napadnut policajac, privedeni poslanici

S Trga Krajine u Banjaluci uklonjen je automobil Davora Dragičeviča, oca Davida, što je izazvalo negodovanje okupljenih građana, javlja Anadolija.

"Ostajemo ovdje", "Pravda za Davida" uzvikivali su okupljeni nakon što je uklonjeno vozilo.

2018122523411239940196275Web

Foto:Anadolija 

Prije uklanjanja na Trg Krajine stiglo je još pripadnika policije.

Jedan od okupljenih članova grupe "Pravda za Davida" fizički je napao danas na Trgu Krajine u Banjaluci policijskog službenika, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

"Nepoznati muškarac udario je pesnicom u glavu policijskog službenika prilikom preduzimanja službenih mjera i radnji, nakog čega se udaljio u nepoznatom pravcu", stoji u saopštenju.

Nakon informacija o privođenju Davora Dragičevića, oca Davida Dragičevića, na Trgu Krajine u Banjaluci okupili su se građani, a situacija je izuzetno napeta. Dio trga na kojem se inače okupljaju članovi grupe "Pravda za Davida" policija je ogradila trakom, a ovo mjesto obezbjeđuju i pripadnici Jedinice za podršku MUP-a RS.

2018122523411239940196274Web

Foto:Anadolija 

N1 je objavio pozivajući se na izjavu advokata i da je Davoru Dragičeviću prilikom privođenja slomljena ruka, ali o tome nema zvaničnih informacija.

Osim Davora Dragičevića, danas je privedena i Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, nakon verbalnog sukoba sa policijom, te prema nezvaničnim informacijama i još nekoliko osoba.

Policija je privela Draška Stanivukovića, poslanika u Narodnoj skupštini RS, i Branislava Borenovića, predsjednika PDP-a, koji su se pridružili građanima okupljenim na trgu.

2018122523411210740195920Web

Foto:Anadolija 

Građani su pokušali spriječiti privođenje Stanivukovića i Borenovića, prilikom čega su se naguravali sa policijom, a Stanivuković se opirao privođenju te ga je više policijskih službenika uguralo u policijski automobil.

Davor Dragičević otac je Davida Dragičevića, mladića iz Banjaluke čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno šest dana kasnije na ušću rijeke Crkvene u Vrbas. Nadležno tužilaštvo ovaj slučaj okarakterisalo je kao ubisto, ali počinioci nisu otkriveni. Članovi grupe "Pravda za Davida" okupljaju se od marta tražeći istinu o ubistvu Davida Dragičevića.

Policijska uprava Banjaluka u više navrata protiv Davora Dragičevića podnosila je prijave nadležnom tužilaštvu zbog ugrožavanja sigurnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.