Banjaluka: Uhapšeni roditelji ubijenog Davida Dragičevića
Foto:Buka

Banjaluka: Uhapšeni roditelji ubijenog Davida Dragičevića

Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića na svom Facebook profilu objavila je jutros da je uhapšen Davor Dragičević, njen bivši suprug.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da su policijski službenici priveli D.D pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka u cilju dokumentovanja krivičnog djela "Ugrožavanje sigurnosti", prenosi Anadolija.

 Nakon njega uhapšeno je još nekoliko članova okupljenih oko grupe Pravda za Davida među kojima je i Davidova majka Suzana Radanović.

Spontano okupljanje građana počeelo je nakon jutrošnjeg hapšenja Davora Dragičevića zbog, kako su naveli iz banjalučke policije, ugrožavanja sigurnsoti. Dragičević je priveden jer se navodno nije odazivao na pozive na saslušanje, potvrdio je za N1 advokat Davora Dragičevića, Ifet Feraget.

Advokat Dragan Tolimir potvrdio je za N1 da je Davor Dragičević povrijeđen te da je bio na odjeljenju hirurgije gdje je pregledan.

"Stupio sam u kontakt sa njim na hirugiji. Njegova supruga je takođe privedena, djeca su sama ostala u kući koju su opkolili. Povrijedili su ga prilikom privođenja", kazao je Tolimir za N1 te dodao da je na putu prema policijskoj stanici gdje će se susresti sa Davorom.

Veliki broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske prisutan je jutros na Trgu Krajine.

Davor Dragičević, otac je Davida Dragičevića mladića iz Banjaluke čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno šest dana kasnije na ušću rijeke Crkvene u Vrbas..

Nadležno tužilaštvo ovaj slučaj okarakterisalo je kao ubistvo, ali počinioci nisu otkriveni. Članovi grupe "Pravda za Davida" okupljaju se od marta tražeći istinu o ubistvu Davida Dragičevića.

Policijska uprava Banjaluka u više navrata protiv Davora Dragičevića podnosila je prijave nadležnom tužilaštvu zbog ugrožavanja sigurnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.