Vozila EUFOR-a ponovo na ulicama Banjaluke
Ilijas.net

Vozila EUFOR-a ponovo na ulicama Banjaluke

Oklopna vozila EUFOR-a, vojne misije Evropske unije u Bosni i Hercgovini, prošla su banjalučkim naseljem Tunjice.

Mirovne snage Evropske unije u Bosni i Hercgovini ponovo patroliraju ulicama u Republici Srpskoj, javlja RTRS.

EUFOR je u okviru svojih nadležnosti već pojačao kontingent u BiH sa dodatnih 500 vojnika, tako da ih je sada ukupno 1.100, podsjeća RTRS.

Posljednja pojačanja su iz Slovačke, Rumunije, Austrije i Bugarske.

Mediji prethodnih dana pišu, prenosi RTRS, da bi vojni kontingent njemačkih vojnika trebalo da stigne uoči izbora 2. oktobra.

Ambasada Njemačke u BiH za sada nije upoznata sa konkretnim planovima razmještanja vojnika iz te zemlje u sastav EUFOR-a u BiH, rečeno je iz Ambasade za RTRS.

Avioni EUFOR-a sprovodili su u martu trenažne letove iznad BiH i Zapadnog Balkana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.