Najljepše iz Nikšića u fotografijama
Foto: Alfa Centar Nikšić

Proglašeni pobjednici na Foto konkursu "Iz Nikšića s ljubavlju"

Najljepše iz Nikšića u fotografijama

U sklopu projekta „Iz Nikšića s ljubavlju“, koji realizuje Alfa Centar, odabrano je pet najljepših fotografija tog grada. Glasovima žirija i posjetilaca izložbe prvo mjesto osvojila je fotografija na kojoj je prikazan dvorac Kralja Nikole i Saborna crkva pod snijegom, autora Milosava Đurovića.

Fotografija na kojoj je prikazan Carev most noću, autora Vladimira Svrkote osvojila je drugo mjesto.

4838553924823347451713127969641074215878656n

Foto: Alfa Centar Nikšić

Cilj ovog Foto konkursa bio je prezentovanje prirodnih ljepota Nikšića, grada kulturnih, istorijskih i turističkih vrijednosti, a Izabrane fotografije će biti upotrijebljene za izradu poštanskih razglednica kao i za ilustraciju zbirke pjesama pa zato i konkurs nosi naziv “Iz Nikšića s ljubavlju“.

Fotografija na kojoj je prikazana Saborna crkva noću fotografisana sa južne strane, autora Vladimira Svrkote osvojila je treće mjesto.

Predmet konkursa je otkup fotografija sa motivima Nikšića, a koje do sada nijesu korišćene u propagandne svrhe.

4841927224823352485045952748522475208835072n

Foto: Alfa Centar Nikšić

Fotografija na kojoj je prikazan skver noću, autora Vladimira Svrkote osvojila je četvrto mjesto.

thumbnail31

Foto: Alfa Centar Nikšić

Pravo učešća na konkursu imali su svi ljubitelji fotografije sa prebivalištem ili mjestom rođenja u Nikšiću, koji se fotografijom bave na amaterskom ili profesionalnom nivou.

Fotografija na kojoj je prikazan skver danju, autora Esada Bazdulja osvojila je peto mjesto.

thumbnail40

Foto: Alfa Centar Nikšić

U izboru za najljepše fotografije učestvovao je žiri, koji je činio 12 članova, kao i zainteresovani posjetioci izložbe fotografija pristiglih na konkurs, koja je upriličena u holu zgrade Opštine Nikšić od 11. do 13. decembra.

Projekat se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Nikšić, Tivat, Kotor, Pljevlja i Podgorica.

Lokalni partneri na realizaciji ideje su: Turistička organizacija Nikšić, Radio Televizija Nikšić, Portal “Onogošt” i “Novine Nikšića”.

onogost.me

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.