Suđenje Alihodžiću za napad na bivšu suprugu: Nije htio da je ubije, već da je „vaspitno urazumi“
Dženel Alihodžić, foto: Kodex,arhiva

Oštećena kazala da je permanentno vršio nasilje nad njom

Suđenje Alihodžiću za napad na bivšu suprugu: Nije htio da je ubije, već da je „vaspitno urazumi“

Pred sudijom Draganom Mrdakom u Osnovnom sudu u Bijelom Polju počelo je suđenje Dženelu Alihodžiću (32) iz Novog Pazara, koji se tereti za ”nasilje u porodici”.

Alihodžić je, pred sudijom između ostalog, ispričao kako kritičnog dana nije htio da ubije bivšu suprugu, već da je "vaspitno urazumi". Sa druge strane, oštećena E.Z. ispričala je da je okrivljeni permanento vršio nasilje nad njom i njenom porodicom, prenosi portal Standard.

Alihodžića je 29. oktobra uhapsila policija na granici Crne Gore i Srbije a potraživao se, jer je istog dana oko 7.20 časova na parkingu u blizini Osnovne škole “Risto Ratković“ u bjelopoljskom naselju Nikoljac, pretukao bivšu suprugu koja je nastavnica matematike u toj školi. E.Z. je zadobila teške povrede po glavi i drugim djelovima tijela.

Kritičnog dana, kako je ispričao Alihodžić, pošao je prema Bijelom Polju u namjeri da se razjasni odnosno inicira razgovor sa bivšom suprugom i da joj uzme telefon, jer je, kako je ispričao, sumnjao da je na Fejsbuku postavila njegov profil sa slikama i njegovim izjavama sa intimnim sadržajem. To ga je, kako je rekao diskreditovalo, s obzirom da su u Novom Pazaru bili izbori, a on se nalazio na izbornoj listi.

Opisujući kritični dogadjaj ispričao je da je pokušao da razgovara sa bivšom te da mu je ona rekla "lažove", a on je ošamario. Pokušala je da pobjegne i u tom momentu su se, prema njegovom kazivanju, na licu mjesta obrela dvojica muškaraca i pokušali da ga odvrate od svađe, piše Standard.

Tada je pronašao drvenu motku u blizini zahtijevajući da mu preda telefon, pa kako ona nije htjela to da uradi, udario je preko ledja. Nije htio da je ubije, već da je „vaspitno urazumi“.

Oštećena E.Z. je ispričala kakve je sve torture doživljavala od okrivljenog. Kazala je da je permanento vršio nasilje nad njom i njenom porodicom te da je jedini način bio da se razvede od njega. No ni to nije pomoglo da se otrgne od njegovog nasilja.

Suđenje se nastavlja 18. decembra.

Izvor: Portal Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.