Saslušan vještak: Alihodžić suprugu udario najmanje 17 puta motkom u dvorištu škole
Dženel Alihodžić

Suđenje Novopazarcu

Saslušan vještak: Alihodžić suprugu udario najmanje 17 puta motkom u dvorištu škole

Saslušanjem vještaka medicinske struke Ivane Čurović nastavljeno je suđenje Dženelu Alihodžiću (32) iz Novog Pazara, optuženom za nasilje u porodici, piše Pobjeda.

Alihodžić se tereti da je nanio teške tjelesne povrede bivšoj supruzi Bjelopoljki E. Z.

Vještakinja Čurović je na sudu kazala da su povrede kod E. Z. mogle nastati od udarca drvene motke, dužine oko jedan metar i debljine od šest do 10 centimetara. Ona je kazala da je E. Z. zadobila najmanje 17 udaraca nastalih silinom udarca zamahnutim tupotvrdim predmetom, piše Pobjeda.

Pojasnila je da je oštećena zadobila prelom četvrte i pete kosti doručja desne šake, prelom donjeg okrajka desne ramene kosti i potres mozga, konstatujući da su te povrede pojedinačno teške tjelesne, a da se zbirno tretiraju kao “obična teška tjelesna povreda”.

Dodala je da je E. Z. imala veliki broj krvnih podliva po tijelu.

Alihodžić se tereti da je 29. oktobra prošle godine, oko 7.20 časova na parkingu Osnovne škole Risto Ratković, pretukao bivšu suprugu, nastavnicu matematike u toj školi, zadajući joj drvenom motkom najmanje 17 udaraca, usljed čega je zadobila teške tjelesne povrede.

Nastavak suđenja će biti 11. marta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.