Porodica Olivera Dragojevića: Ne pokušavajte zaraditi na njegovoj smrti!
Oliver Dragojević

Upozorili!

Porodica Olivera Dragojevića: Ne pokušavajte zaraditi na njegovoj smrti!

Porodica Olivera Dragojevića je na oficijelnoj Fejsbuk stranici legendarnog pjevača poslala jasnu poruku svima koji njemu u čast žele organizovati bilo kakve događaje ili njegovo ime i umjetničko stvaralaštvo koristiti kao svoje ili za potrebe svojih kompanija, poručujući da ne pokušavaju zaraditi na njegovoj smrti.

Porodica je upozorila i na to da se na temelju Zakona o zaštiti ličnih podataka i uredbama Evropske unije o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom ličnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka, svako neovlašćeno korišćenje i obrada ličnih podataka smatra protivpravnim, piše Index.hr.

"Ljubazno vas molimo da lične podatke gospodina Olivera Dragojevića, posebno njegovo ime, ne koristite u svrhu promocije, marketinga, koncerata, priredbi i ostalih sličnih događaja bez prethodnog pisanog odobrenja njegove porodice, budući da umjetnička vrijednost njegovog imena predstavlja, kako ličnu vrijednost za njegovu porodicu tako i neizostavni dio cjelokupne hrvatske muzičke baštine", piše u saopštenju.

Na kraju saopštenja porodica ovog muzičkog velikana upozorila je da će u slučaju neovlaštenog korišćenja ličnih podataka (posebno njegovog imena) u svrhu sticanja materijalne koristi biti prisiljeni pokrenuti odgovarajuće postupke radi zaštite prava i naknade štete bez ikakvog prethodnog obavještenja ili upozorenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.