Pronađeni marihuana i municija, uhapšen 21-godišnji Rožajac
ilustracija

Pronađeni marihuana i municija, uhapšen 21-godišnji Rožajac

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su danas u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Rožaje, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojne droge, a postupajući na osnovu operativnih saznanja, pretresom pronašli i oduzeli marihuanu i municiju. 21-godišnji Rožajac Đ.T. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici su jutros oko 10 časova postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Rožajama pretresli kuću koju koristi A.T. (56) iz Rožaja.

"Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli 16 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 31,8 grama, 10 komada lovačke municije kalibra 12/70, 6,2 mm, 10 komada lovačke municije kalibra 12/70, 5 mm kao i jedan boks.Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da pronađena i opojna droga pripada Đ.T. (21) iz Rožaja", saopštila je Uprava policije.

Pronađena i oduzeta opojna droga i municija biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je, kako se dalje navodi,  obaviješten državni tužilac u Višem državnom u Bijelom Polju koji je naložio da se Đ.T. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga. O događaju je obaviješten i državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama koji će se u odnosu na pronađenu municiju naknadno izjasniti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.