Automobilom udario u sigurnosnu barijeru ispred britanskog Parlamenta, ima povrijeđenih
Foto: Twiter@Reuters

Jedna osoba uhapšena

Automobilom udario u sigurnosnu barijeru ispred britanskog Parlamenta, ima povrijeđenih

Jedna osoba uhapšena je nakon što je automobilom udarila u bezbjednosnu barijeru ispred zgrade britanskog Parlamenta u Londonu.

Vozač automobila je uhapšen pod sumnjom u teoristički napad, saopšteno je iz britanske policije. Pomoćnik komesara za borbu protiv terorizma Neil Basu rekao je da je naoružana policija veoma brzo bila na mjestu događaja, prenosi Anadolija.

Kako je kazao, vozilo je srušilo sigurnosne barijere i udarilo u pješake i bicikliste.

"Hospitalizirane su dvije osobe", izjavio je Basu. Jedan od povrijeđenih pušten je na kućno liječenje dok je drugi povrijeđeni još uvijek u bolnici.

"Mi to tretiramo kao teroristički incident", poručio je Basu navodeči da uhapšeni muškarac ne sarađuje i tek treba da bude formalno identifikovan.

Premijerka Teresa Mej napisala je na društvenoj mreži Tviter da su njene misli uz povrijeđene osobe i zahvalila se službama na brzoj i hrabroj intervenciji.

Iz Vlade je saopšteno da će danas održati sastanak o sigurnosti na visokom novou. Britanska saobraćajna policija navodi da pojačavaju patrole u Engleskoj, Škotskoj i Velsu.

Prošle godine u Londonu je na mostu Vestminster i u britanskom Parlamentu napadač usmrtio pet osoba, među kojima i policajca. 

Napadač Adrian Rasel Ajao je potom neutralisan.

Odgovornost za napad preuzela je teroristička organizacija ISIS, a napadač je 52-godišnji Britanac.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.