Socijaldemokrate: Očekujemo da MORT uvaži zahtjev Cetinja i održi javnu raspravu
Socijaldemokrate Crne Gore

O nacrtu PPPN NP “Skadarsko jezero"

Socijaldemokrate: Očekujemo da MORT uvaži zahtjev Cetinja i održi javnu raspravu

Socijaldemokrate Cetinja apeluju na nadležne u Ministarstvu održivog razvoja i turizma da, narednih dana, i na Cetinju održe javnu raspravu o Nacrtu Prostornog plana posebne namjene NP „Skadarsko jezero“.

"Prosto je nevjerovatno da su namjere MORT-a bile da javna rasprava o ovako važnom dokumentu, traje samo 20 dana, i to u vrijeme godišnjih odmora, sa održavanjem jednog okruglog stola u Podgorici", saopštile su Socijaldemokrate Cetinja.

Kako je navedeno, zalaganjem predsjednika SO Bar, Mića Orlandića, predstavnici MORT-a, iako to prvobitno nijesu planirali, juče su održali javnu raspravu povodom ovog pitanja i u Baru, što je sasvim logično, budući da značajan dio teritorije opštine Bar obuhvata područje NP „Skadarsko jezero“.

"Sigurni smo da je i predstavnicima MORT-a sasvim jasno da se Nacrt Prostornog plana posebne namjene NP „Skadarsko jezero“, možemo slobodno reći, najviše tiče Cetinjana, a prvenstveno stanovnika Riječke nahije, koji su direktno zainteresovani za ovaj Nacrt", kazali su.

Stoga, kako se navodi, očekuju da MORT uvaži zahtjev Opštine Cetinje, koji im je dostavljen proteklih dana i da, shodno tome, i na Cetinju održe javnu raspravu na ovu temu.

"Zbog toga još jednom apelujemo da Ministarstvo do kraja roka koji je predviđen za javnu raspravu o ovako važnom dokumentu, uvaži realne potrebe Cetinjana i obavijesti ih o terminu održavanja javne rasprave o ovom izuzetno značajnom pitanju", zaključili su.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.