Ronaldo kažnjen sa 3,2 miliona eura i dvije godine zatvora
Kristijano Ronaldo

Ronaldo kažnjen sa 3,2 miliona eura i dvije godine zatvora

Najbolji fudbaler svijeta i napadač Juventusa Kristijano Ronaldo biće kažnjen sa 3,2 miliona eura i 24 mjeseca zatvora, ali neće završiti iza rešetaka zbog utaje poreza u Španiji, objavio je danas tužilac.

Doskorašnji fudbaler Real Madrida, iako je demantovao takve navode, optužen je da nije prijavio 14,7 miliona eura na ime imidž-prava, pa će morati da plati kaznu.

Ronaldo neće ići u zatvor jer zakon u Španiji, u takvim slučajevima, nalaže da samo kazna preko dvije godine mora da se odradi iza rešetaka, ali mu sleduje velika novčana sankcija, prenosi RTS.

Pored toga, imaće troškove od milion eura kamate i 250 eura dnevno koji pokrivaju kaznu od dvije godine zatvora.

Portugalac će na taj način platiti oko 19 miliona eura ukupno.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.