Uhapšena osoba osumnjičena za milionsku utaju poreza
Ilustracija

Uhapšena osoba osumnjičena za milionsku utaju poreza

Zbog sumnje da je utajio porez od skoro milion eura uhapšen je 72-godišnji R.G., dok su krivične prijave podnijete protiv šest osoba i tri firme. Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo odredilo je zadržavanje uhapšenom.

Iz policije je saopšteno da se u bjekstvu nalaze D.B. (34), D.M.(41), M.B.(43), O.Š (54) i J.M (42), te da je za njima raspisana potraga.

"Lica za kojima policija traga su državljani Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, od kojih se četiri ne nalazi u Crnoj Gori. Ova lica se sumnjiče da su izvršila krivično djelo utaja poreza i doprinos, te na taj način stekla protivpravnu imovinsku korist i pričinila štetu državnom budžetu Crne Gore za iznos utajenog poreza od 972.350 eura", saopšteno je iz policije.

Sumnja se da su M.B. (43), D.B. (34) i O.Š. (54), ovlašćeni u firmi „Monte kvant“ d.o.o i J.M.(42) ovlašćeni u "Electro team“ d.o.o,  od 2018. do 2021. godine primili fakture koje su izdate od "PPS“ d.o.o u ukupnom iznosu od 2.880.905 eura i proknjižili ih u svom knjigovodstvu.

"Po tom osnovu su izvršili prenos novca na žiro račun pravnog lica „PPS“ d.o.o u iznosu od 2.205.762 eura, a sve po osnovu fiktivno prikazanih poslovnih odnosa. Navedeni novac je nakon podizanja sa žiro računa pomenutog pravnog lica po osnovu navodnih materijalnih troškova R.G. vraćao u gotovini uplatiocima, umanjen za proviziju koju je uzimao za učinjene usluge", dodaju iz policije.

Policija je tokom izviđaja došla do sumnje da je R.G. u pravnom licu „PPS“ d.o.o bio stvarni vlasnik, a u CRPS-u se kao osnivač i izvršni direktor vodio D.M.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.