Ćeman: U opštini Petnjica postoji veliki broj divljih deponija, ne možemo ostati nijemi (Foto)
Albin Ćeman

Ukazaće na sve goruće probleme

Ćeman: U opštini Petnjica postoji veliki broj divljih deponija, ne možemo ostati nijemi (Foto)

Upravljanje vodenim potencijalima Crne Gore od strane države, kroz davanje koncesija neodgovornim koncesionarima, i neovlašćena eksplotacija šljunka i pijeska devastirali su naše rijeke i priobalje Skadarskog jezera, načinivši od istog zapušten i uništen prostor, saopštio je Albin Ćeman, predsjednika OO Demokrata Petnjica.

 "Na sjeveru zemlje imamo potpuno istu sliku, samo su u pitanju devastacije šumskih resursa i mnogobrojne divlje deponije van uređenog prostora za odlaganje smeća sa sistemom zaštite. Upravo to je slučaj i sa opštinom Petnjicom, u kojoj imamo nekoliko divljih deponija.Konkretno, reprezentativni primjer divljih deponija predsatvljaju, između ostalih, i deponije na lokalitetima Stenice i Savin Bor (Pločnik)", kazao je predsjednik Demokrata Petnjica.

dd

Ćeman navodi da će ukazati na sve goruće probleme opštine Petnjica,  kao i na ne(rad) aktuelne vlasti.

"Svjesni činjenice da rijetko koja opština u Crnoj Gori kao naša, može se pohvaliti ljepotama prirodnog  pejzaža, bogatim izvorima, rijekama, bogatstvom šumama, povoljnom klimom i ostalim prirodnim resursima, ne možemo ostati nijemi na činjenicu da gospoda koja personifikuje lokalnu vlast, ni nakon pet godina vršenja vlasti nije se uhvatila u koštac rješavanja ovog problema",saopštio je on .

hh

Prema njegovim riječima, u opštini Petnjica postoji veliki broj divljih deponija, kako pored lokalnih saobraćajnica tako i duž rječnih korita, koja su postala glavna transportna linija uklanjanja otpada.

"Osim Ugovora o djelu sa opštinom Rožaje o transportu komunalnog opada i predizbornih obećanja aktuelne vlasti, nije urađeno ništa u rješavanju ovog problema. Građani, sa punim pravom se pitaju, kada će se krenuti u konkretno rješavanja ovog problema koji uzima sve više maha ? Naš zadatak je zaustaviti neodgovoran odnos države, lokalne samouprave i pojedinaca prema našim šumama, vodotocima, rijekama i jezerima. Zaštita rijeka, jezera i šuma je u takvom stanju da se dalje ne može tolerisati niti odlagati",zaključio je Ćeman. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.