Franca zakupio hladnjaču
Foto: Portal Analitika

U Matagužima

Franca zakupio hladnjaču

Izvršni direktor AD “Plodovi Crne Gore” Vojislav Đurović i izvršni direktor i vlasnik kompanije “Mesopromet” d.o.o. Hilmija Franca potpisali su danas Ugovor o zakupu hladnjače u Matagužima kao dijela imovine AD “Plodovi”.

Predmet Ugovora je objekat Hladnjače površine oko 1500 m2 skladišnog kapaciteta do 2000 tona. Cijena zakupa iznosi 4.000 eura mjesečno, sa rokom trajanja na 5 godina sa mogućnošću produženja. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 240 000 eura.

Izvršni direktor  AD „Plodovi Crne Gore”, Vojislav  Đurovićje naglasio da će potpisivanje ugovora prvenstveno omogućiti efikasniju realizaciju plasmana crnogorskih poljoprivrednih proizvoda, kako sa teritorije Glavnog grada Podgorica, gradskih Opština Tuzi i Golubovci tako i sa teritorije cijele Crne Gore.

On je ocijenio da  najznačajnija karika u lancu proizvodnje od poljoprivrednika do krajnjih korisnika, odnosno od njive do trpeze, upravo jeste realizacija plasmana poljoprivrednih proizvoda i valorizacija samog rada poljoprivrednika i uputio poziv svim poljoprivrednim proizvođačima da učestvuju u postupku otkupa, ali i krajnjim potrošačima da kupuju domaće poljoprivredne proizvode i na taj način daju doprinos u razvijanju same poljoprivredne proizvodnje.

Vlasnik kompanije „Mesopromet“ d.o.o. Hilmija Francaje istakao da će se, osim pogona na sjeveru zemlje, potpisivanjem  Ugovora sa AD Plodovi Crne Gore“ kompanija „Mesopromet“ d.o.o. približiti tržištu centralne i južne Crne Gore i time postati servis poljoprivrednicima sa područja Glavnog grada Podgorice.

„Cilj nam je kako animacija poljoprivrednih proizvođača u vidu kooperacije tako i povećanje poljoprivredne proizvodnje  i stvaranje ambijenta za otvaranje novih radnih mjesta, a sve na obostranu korist, kompanije s jedne i poljoprivrednika sa druge strane“ zaključio je Franca.

Portal Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.