Karatisti Iskre ostvarili zapažene rezultate na turniru u Beogradu

Karatisti Iskre ostvarili zapažene rezultate na turniru u Beogradu

Na međunarodnom karate turniru u Beogradu nastavljen fantastičan niz mladih karatista Iskre, Osvajanjem 3.mjesta u generalnom plasmanu ostvaren je više nego uspješan nastup

Minulog vikenda održano je u Beogradu međunarodno takmičenje u karateu koje je okupilo 1000 takmičara iz nepuno 100 Klubova iz regiona (Madjarske, Srbije, Hrvatske, Bosne I Hercegovine, Makedonije i Crne Gore).

Takmičenje koje je za mnoge klubove predstavljalo poslednju provjeru pred početak Lige mladih, kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre mladih. Nastupom sa svega 6 takmičara i osvajanjem isto toliko medalja, ostvaren je rezultat za svaki respect.

“Danas je bilo divno biti Iskra. Lijep je osjećaj kada se rad i uloženi trud počinju volirozovati. Takmičari su ispunili sve zadate zadatke koje smo dogovorili, tako da je osjećaj zadovoljstva potpun. Svih 6 takmičara koju su nastupili pokazali su napredak i progres u radu. Posebno sam ponosan na način na koji su se takmičari borili prilikom ekipnog nastupa, gdje su bez izgubljenog meča superiorno osvojili titulu” izjavio je trener Vuk Žarić.

Zlatne medalje je osvojila muška ekipa u borbama za uzrast 2005/2006 – (ekipa u sastavu:Balša Vojinović, Petar Radovanović, Tadija Keljanović i Vuk Vučinić). Kada su u pitanju pojedinačni rezultati titulama se mogu pohvaliti Vuk Vučinić (2008, -40kg), Branko Lazovič (2008, -30 kg), Balša Vojinović (2006, -35kg).

Srebrnu medalju je osvojila Sara Abramović (2005,-45kg), dok su sekunde dijele Tadiju Keljanovića (2006,+50kg) za nastup u finale, te se morao zadovoljiti bronzanim odličjem.

Pred karatistima Iskre je do kraja sezone je poprilično gust raspored. Već narednog vikenda će biti domaćini na drugom po redu medjunarodnom turniru “Danilovgrad open 2018”. Da je za uspjeh pored fizičke snage, potrebna i mentalna snaga raspravljaće na tribini koja će biti održana 30 juna.

Tema tribine je “Psihologija karate sporta”, a namijenjena je kako takmičarima, tako i roditeljima i trenerima. Nakon toga, očekuje ih nastup na turniru u Tirani. Da dobre stvari ne treba mijenjati, govore I rezultati koje “Iskra” ostvaruje poslednjih godina od kada organizuje karate kamp. Kamp koji se održava već treću godinu za redom “Djeca ne pamte dobre dane ispred televizora” biće održan I ove godine u etno selu Montenegro u Breznama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.