Tramp o otvaranju ambasade SAD u Jerusalimu: Veliki dan za Izrael

Tramp o otvaranju ambasade SAD u Jerusalimu: Veliki dan za Izrael

Američki predsjednik Donald Tramp pozdravio je danas otvaranje ambasade SAD u Jerusalimu, uz ocjenu da je to "veliki dan za Izrael".

Tramp je na Tviteru naveo i da će televizija Foks, koju predsjednik SAD vjerno gleda svako jutro, direktno prenositi ceremoniju otvaranja.

"Veliki dan za Izrael!", napisao je Tramp.

SAD će otvoriti ambasadu u Jerusalimu posle odluke američkog predsjednika da preseli ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim i prizna Jerusalim kao samo glavni grad Izraela.

Otvaranju ambasade prisustvovaće Trampova ćerka i zet, Ivanka Tramp i Džared Kušner, oboje savjetnici u Bijeloj kući.

Palestinci, koji istočni Jerusalim smatraju glavnim gradom svoje buduće države, prekinuli su odnose s Bijelom kućom, nezadovoljni potezom američke administracije.

Izraelski lideri smatraju ujedinjeni Jerusalim vječnom prijestonicom Izraela, dok Palestinci u njegovom istočnom dijelu, gdje se nalaze sveta mjesta muslimana, Jevreja i hrišćana, namjeravaju da proglase glavni grad svoje buduće nezavisne države.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.