Demokrate Pljevlja: Neophodno urediti gradski trg, on je najbolja slika grada (VIDEO)
Foto: Demokratske Pljevlja

Mjesto sabiranja svih građana i svih dešavanja

Demokrate Pljevlja: Neophodno urediti gradski trg, on je najbolja slika grada (VIDEO)

Kada se pomene bilo koji grad, u bilo kojoj zemlji, obično se pomisli na to kako izgleda sami centar grada, saopštile su Demokrate Pljevlja. Oni smatraju da je to zato što je centar grada mjesto iz kojeg kreće život, mjesto sabiranja svih građana i svih dešavanja i mjesto koje najbolje predstavlja sliku grada.

Imajući sve to u vidu, kako navode Demokrate, može se reći da lokalna vlast u Pljevljima nikako ne radi svoj posao kako treba, jer na osnovu slike centra grada Pljevalja, stranci, nažalost, ne mogu zaključiti ništa lijepo o ovoj opštini, koja je bogata prirodnim i privrednim potencijalima.

"Centar grada,čije uređenje decenijama unazad izostaje, nalazi se u izuzetno lošem stanju. Pored, obavezne rekonstrukcije ulice Kralja Petra, od presudnog je značaja povezivanje Trga Mila Peruničića sa centralnim trgom, koji je neiskorišćen i nevidljiv. Oronuli betonski cvjećnjaci i ograde ruže centralni dio grada i čine taj prostor nefunkcionalnim i neiskorišćenim. Takođe, ovaj prostor u centru grada ne posjećuju čak ni sami Pljevaljaci, što je neprihvatljivo", saopštile se Demokrate.

Demokrate će, kako navode, ponuditi novi i ljepši izgled trga, koji će značajno doprinjeti podizanju kvaliteta društvenog života, ali i promijeniti sliku o Pljevljima. 

Demokrate su navele da njihov idejni projekat obuhvata izgradnju amfiteatra na otvorenom, u dimenzijama koje odgovaraju trenutnom stanju. Uz to, postaviće novi mobilijar i popoločati Trg, a u želji da oplemene postojeći sadržaj, posadiće nisko i visoko rastinje koje odgovara klimi ovoga područja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.