Spriječen napad na polumaratonu u Berlinu

Spriječen napad na polumaratonu u Berlinu

Njemačka policija spriječila je napad noževima na polu-maratonu u Berlinu.

Specijalne policijske snage uhapsile su četiri muškarca i saopštile da je glavni osumnjičeni planirao da ubije noževima učesnike polu-maratona i prisutne u publici, navodi Velt.

Agencija DPA je prenijela da je policija potvrdila hapšenja u vezi s polu-maratonom, ali da nije iznijela detalje.

Prema navodima Velta, glavni osumnjičeni je poznavao Anisa Amrija, napadača iz Tunisa koji je decembra 2016. kamionom ubio 12 osoba i povrijedio desetine na Božićnom vašaru u Berlinu.

Osumnjičeni, čiji identitet nije objavljen, navodi list, za napad je pripremio specijalno naoštrene noževe.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.