Prva žrtva ledenog talasa u Srbiji: Pronađen smrznut na putu
Ilustracija

Prva žrtva ledenog talasa u Srbiji: Pronađen smrznut na putu

Mještanin V. M. (75) iz Malošišta, koji je nestao 26. februara, pronađen je mrtav na poljskom putu u opštini Doljevac, saznaje "Blic".

Prema prvim nalazima on je preminuo usljed smrzavanja, prenio je RTS.

"Blic" navodi da je nestanak V.M, koji je bolovao od senilne demencije, prijavljen u ponedjeljak oko 19.50 časova nakon čega je raspisana potraga za njim, međutim, njegovo beživotno tijelo pronađeno je juče ujutro na lokalnom poljskom putu na mjestu zvanom "Zbirište" u ataru Malošišta.

Ustanovljeno je da je preminuo usljed smrzavanja.

Podsjetimo, ledeni talas zahvatio je Srbiju u noći između nedjelje i ponedjeljka, donoseći veoma niske temperature. Snijeg je u većini mjesta padao više od 30 sati što je prouzrokovalo brojne probleme, pogotovo u saobraćaju. U Zaječaru i Boru proglašena je vanredna situacija, a problemi su i u Nišu.

Šef niškog Štaba zimske službe Svetislav Manić rekao je agenciji Beta da su na pojedinim lokalnim putevima u niškom kraju smetova visine 60 do 70 centimetara, a visina snijega na okolnim brdima je više od 40 centimetara.

Prema prognozama meteorologa, od sjutra, pa sve do nedjelje na snazi će biti crveni meteoalrm skoro u cijeloj Srbiji, a jutarnje temperature spustiće se i do minus 20.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.