Stjepović:  Glavni trg u Danilovgradu pravi primjer kako DPS ne ispunjava svoja obećanja
Duško Stjepović

Trg golootočkih žrtava

Stjepović: Glavni trg u Danilovgradu pravi primjer kako DPS ne ispunjava svoja obećanja

Demokrate smatraju da je Trg golootočkih žrtava, glavni gradski trg u Dnilovgradu, koji je uz Hotel Zetu, Spomenik borcima NOR-a iz Bjelopavlića i most na Zeti, bio jedan od simbola ovog grada, najslikovitiji primjer kako DPS ispunjava obećanja.

"Naime, nakon što je još prije dvadesetak godina svima bilo jasno da stari gradski trg, popločan bijelim mermernim pločama, ne može više služiti na čast gradu i građanima zbog velikih rupa koje su se pojavile, a koje su predstavljalje opasnost za povređivanje, tražilo se rješenje za njegovu obnovu. Od tada je trajala priča DPS-a s tim u vezi, a konkretna obećanja o rekonstrukciji počela su makar 2008. godine. Svi predizborni programi tridestogodišnje vlasti, kao jedno od udarnih projekata, sadržali su projekat rekonstrukcije i uređenja Trga. Osnivali su komisije za izbor rješenja, retorički se „zalijetali“ nekoliko puta u početak radova. Ne zna se koliko je puta i u kojim sve prilikama predsjednik Opštine Đuranović najavio da će Trg sa poslovnim prostorom i garažama biti jedinstven u Crnoj Gori, a da će taj megalomanski projekat koštati oko 5,5 miliona eura.”, kazao je Duško Stjepović, šef Pres centra Demokrata.

On navodi da poslije godina i godina izrade animacija, crteža i nebrojeno „časnih riječi“ koje su sugrađanima dali najviši predstavnici lokalnog DPSa, ovaj projekat je zaista bio jedinstven – od trga, velelepnih poslovnih prostora, parking mjesta i garaža vrijednosti od 5,5 miliona, neodgovorne perjanice danilovgradske opštine su  dovele do nekakve popločane površine neravnim pločama „Š“ klase u iznosu od oko 100 hiljada eura. Zapravo, kako kaže, ta površina nakon prve kiše ne liči ni na šta, I da sada, poslije kraćeg vremena nakon, završetka, “ovog i ovakvog trga”, tj. nakon što su nekoliko mjeseci dva radnika postavljala četiri ploče dnevno,navode da  slobodno može da se organizuje nagradna igra – ko uspije da po kišnom vremenu, a da nije u gumenim čizmama, pređe ovu površinu i ostane suvih nogu, zaista zaslužuje nagradu „9. decembar“.

Kako je Stiepović i kada se ima u vidu građavina preko puta, ruina nekadašnjeg Hotela Zeta, koja je bila takve prirode da se jedno vrijeme morala prekriti, odnosno sakriti i zelenom građevinskom mrežom, slika DPS vlasti i njenog odnosa prema Danilovgradu postaje potpuna.

 "Poslije svega, ko god iz DPSa bude imao smjelosti da izađe pred Danilovgrađane i pohvali se kako su završili projekat Trga golootočkih žrtava, kao dobru lekciju zaslužuje da umjesto plate od 1000 eura, primi 20 eura, i to sa zakašnjenjem od desetak godina”, kazao je Stjepović.

 “Nakon što u maju opravdamo ogromno povjerenje i podršku građana, Demokrate će konsultovati struku i u skorom roku riješiti problem gornjeg gradskog trga, jer Danilovgrad zaslužuje ljepši i funkcionalan glavni trg. Zahvaljujući politici DPSa, slažemo se da ima mnogo značajnijih problema i u našoj opštini, ali je nedopustivo da lice jednog grada bude lice kakvo mu je namijenio DPS. Ne, upravo je to DPS lice, ali lice DPSa ne smije i neće biti lice Danilovgrada”, zaključio je Stjepović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.