Ivan Jovetić izabran za člana Savjeta RTCG
Skupština CG

Zamijeniće Nikolu Vukčevića

Ivan Jovetić izabran za člana Savjeta RTCG

Poslanici se izabrali Ivana Jovetića za člana Savjeta Radio-televizije Crne Gore. Za je bilo 38 poslanika, protiv 1, uzdržanih 2.

Jovetića je, kao kandidata Univerziteta Donja Gorica, za ovu funkciju predložio Administrativni odbor.

Jovetić će zamijeniti Nikolu Vukčevića, koga je Parlament razriješio zbog konflikta interesa.

„Ovo je jedna od epizoda borbe DPS i njenih satelita za prevlast u javnom servisu. Mi smo protiv tog razrešenja jer je Agencija za sprečavanje korupcije pod čudnim okolnostima uvtrdila da je bilo konflikta interesa. Nećemo učestvovati u glasanju“, kazao je poslanik DF-a Predrag Bulatović.

"Odluke suda moraju biti obavezujuće za Parlament",  kazao je tokom rasprave Goran Radonjić iz Ujedinjene Crne Gore, prenosi Antena M.

Na to je reagovao Milorad Vuletić iz DPS-a.

"Ako je to tako, šta da radimo sa  nekim ranijim odlukama. Onda bi neko ko je smijenjen sa mjesta predsjednika Parlamenta mogao bi da traži da se vrati na funkciju jer je navodno Osnovni sud pogriješio.  Nećemo dozvoliti da se građanima manipuliše na ovakav način", poručio je Vuletić.

"Ući ćemo u zonu nepoštovanje sudskih odluka, što će imati ozbiljne posljedice, pa i finansijske", kazao je nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović.

"Administrativni odbor je u novembru pokrenuo proceduru za naimenovanje novog člana. Zašto nijeste poništili taj postupak kada je Upravni sud 15 .decembra donio odluku po kojoj Vukčević nije bio u sukobu interesa", pitao je Damjanović.

Poslanik DPS-a Ljuiđ Škrelja odgovorio  je da je obaviješten o odluci Upravnog suda krajem januara, a ne decembra.

"Jedini organ koji je nadležan da bira i razrješava članove Savjeta RTCG je Skupština", tvrdi Škrelja.

Poslanica DPS-a Marta Šćepanović poručila je da je Osnovni sud nenadležan za preispitivanje odluka skupštinske većine.

Nakon rasprave poslanici DF-a napustili su salu. 

Podsjetimo, Osnovni sud u Nikšiću donio je u juče privremenu mjeru kojom se nalaže da se Vukčević vrati na mjesto člana Savjeta Javnog servisa u roku od tri dana od prijema rješenja do okončanja pravosnažnosti postupka.

Advokatski tim Vukčevića zatražio je od predsjednika Skupštine, Ivana Brajovića, da se ne raspravlja o izboru novog člana Savjeta RTCG. Skupština je, međutim, u dnevni red uvrstila tu tačku.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.