Uskoro 1000+, kamatna stopa do 3,5%
Ilustracija

Brojne povoljnosti

Uskoro 1000+, kamatna stopa do 3,5%

Raspisivanje konkursa za nastavak projekta 1000 + planirano je početkom iduće godine i već sada je evidentno da će kamatne stope biti najmanje do sada i kretati se između tri i 3,5 odsto, kazao je Pobjedi generalni direktor za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Marko Čanović.

On ističe da će javnim pozivima za banke, građevinske kompanije, fizička lica koja će prodavati stanove, kao i za građane do detalja biti definisani uslovi koji se moraju ispuniti za treću fazu projekta.

"Trenutno pregovaramo sa komercijalnim bankama i tražimo dodatno snižavanje kamatne stope za dugoročne hipotekarne stambene kredite i pojednostavljene procedure odobravanja kredita. Sa sigurnošću možemo reći da će kamatna stopa biti povoljnija nego u prethodnoj fazi projekta i da će godišnja fiksna kamatna stopa biti između tri i 3,5 odsto”, kaže sagovornik Pobjede.

Osim ove povoljnosti, sve ostale iz prethodna dva projekta, kako je najavio Čanović, u narednoj fazi biće unaprijeđene u korist kupaca stanova.

“Glavna prednost ovog projekta su najniža kamatna stopa, niži troškovi obrade kredita, jeftinije usluge notara i životnog osiguranja. Novitet u trećoj fazi biće ponuda stanova u starogradnji, koji moraju zadovoljiti kriterijume energetske efikasnosti i čija ponuda će doprinijeti konkurentnosti cijena i većoj ponudi u svim opštinama, pa očekujemo da će i građani u sjevernom i južnom dijelu Crne Gore moći da riješe stambeno pitanje”, kazao je Čanović i dodao daje ovaj projekat socijalnog stanovanja namijenjen građanima sa srednjim i nižim primanjima, koji po tržišnim uslovima ne mogu da riješe stambeno pitanje.

Posebna pažnja, ističe on, poklonjena je osjetljivim socijalnim grupama, licima sa invaliditetom, samohranim roditeljima, mladim bračnim parovima i zaposlenima u javnoj upravi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.