Kredite vraća 180 hiljada građana, ukupno duguju 1,6 milijardi eura
Ilustracija

Finansijski eksperti kazali da zaduženost prelazi mogućnosit građana

Kredite vraća 180 hiljada građana, ukupno duguju 1,6 milijardi eura

Zaduženost građana prevazilazi njihove mogućnosti, ističu finansijski stručnjaci. I dok je za neke od nas pozajmica slamka spasa, za druge je omča oko vrata.

"U Crnoj Gori dug iznosi otprilike oko 4.200 eura što kad uporedimo sa zemljama regiona to je podatak koji nam govori da je stanovništvo Crne Gore zaduženo daleko više od njihovih mogućnosti", navodi Maja Aleksić, finansijski ekspert. 

Aleksićeva smatra da će se građani zaduživati sve više, te da će risk menadžeri u budućnosti imati sve više posla. U ovoj godini, zaduženost građana naspram dvije prethodne je kaže, značajno porasla.

"Razlog tome je jer je minimalna zarada skočila na 450 i tada je radno sposobno stanovništvo dobilo priliku da se zaduži što je još jedan pokazatelj teške ekonomske situacije u Crnoj Gori", navodi Aleksić. 

Kredite vraća blizu 180.000 građana, koji ukupno duguju milijardu i 690 miliona eura, pookazuju podaci monetarnih vlasti. 

Dok je za mnoge građne pozajmica neophodnost, ima i onih koji se na pomen banki i kredita, naježe.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.